Konsulter berättar – Thomas Andrén, Husqvarna

”Jag trivs bra med att jobba och tycker det är kul!”

Thomas visste först inte om han ville plugga vidare till en master eller börja jobba efter att ha pluggat en termin utomlands i USA. Läs mer om hur det gick för honom och hur han fick jobbet som Laboratory Engineer.

Hur hittade du Framtiden?
Det var nog via platsbanken. Det var efter jag pluggat färdigt, jag och några kompisar satt och kollade runt lite och på den vägen var det.

Var pluggade du?
På högskolan i Jönköping. Jag hade varit utomlands i USA och pluggat en termin och när jag kom tillbaka visste jag inte om jag skulle börja jobba eller plugga vidare till en master. Jag sökte lite jobb på olika ställen, bland annat ett här på Husqvarna och kom då i kontakt med en personalansvarig på Framtiden då ni skötte rekryteringen. Jag hann dock få ett annat jobb innan det blev något av det jobbet men det var på Husqvarna jag ville vara så jag sökte hit igen vid ett senare tillfälle när en annan tjänst dök upp. Den andra gången jag sökte via er kände den personalansvariga igen mig och det var på den vägen jag hamnade där jag är idag.

Var du på intervju på Framtidens kontor?
Inte för första tjänsten jag sökte, då hade vi bara telefonkontakt men andra gången var jag det.

Var det bra att komma till samma person?
Ja, det var nog inte fel!

Vad läste du?
Maskiningenjör här i Jönköping, ett treårigt program där du blir högskoleingenjör.

Du hade planer på att möjligtvis plugga vidare, är du sugen på det nu?
Nej, jag trivs bra med att jobba och tycker det är kul. Sen är det inte fel att tjäna pengar heller, den aspekten spelar in och det skulle kännas lite jobbigt att gå tillbaka till att vara student.

Vad var det som fick dig att söka jobb genom oss?
Delvis för att ni sökte åt Husqvarna. Husqvarna känns som ett bra företag, det ligger nära och det är stort. Ni har haft mycket tjänster ute åt dem och det lockade.

Vad hände efter intervjun på Framtiden?
Jag kommer inte exakt ihåg men tror inte det tog lång tid innan den personalansvariga hos er hörde av sig igen och sa att Husqvarna var intresserade av att jag skulle komma på intervju direkt hos dem. Så då var jag på intervju även på Husqvarna och blev intervjuad av fyra gruppchefer. Jag var förberedd på att det kanske skulle vara en person som höll i intervjun men istället var de fyra – men det gick bra det med.

Vad hände sen?
Jag var anställd via Framtiden i sex månader. Först var jag provanställd i tre månader och sen förlängdes det ytterligare tre månader för Husqvarna hade inte fått klartecken uppifrån att de kunde anställa fler än. Sedan efter det blev jag fastanställd på Husqvarna.

Under den tiden då du var anställd av Framtiden, var vi till någon hjälp?
Jag behövde inte mycket hjälp men om man hade frågor till exempel om tidrapportering eller sådant kunde jag alltid höra av mig. Jag tyckte att jag och den personalansvariga hade en bra och öppen kommunikation. Framförallt i början pratade vi lite då och då och stämde av att allt fungerade bra.

Vad är det bästa med att vara konsult hos Framtiden?
En fördel är att få ”känna på” företaget du blir uthyrd till. Under uthyrningstiden hinner du tänka efter. Tycker du inte det känns bra är det smidigare att byta och testa något annat, vilket är bra. Detta är även bra för arbetsgivaren i fall de skulle känna likadant.

Finns det något saknar du i samarbetet med Framtiden?
Det är svårt att säga eftersom jag inte behövde mycket hjälp. Det fungerade bra, jag tyckte vi hade tillräckligt med kontakt.

Skulle du rekommendera andra som är nära sin examen att söka jobb genom Framtiden?
Ja, absolut det är ett jättebra sätt eftersom du får hjälp att komma in på arbetsmarknaden. Det är även bra att få chansen att prova på ett jobb som nyutexaminerad, eftersom du kanske inte vet exakt vad du vill jobba med direkt efter examen.

Blev det som du hade tänkt dig när du sökte jobbet?
Ja! Har dock för mig att företagsnamnet inte var utskrivet i annonsen men det gick att lista ut vilket företag det var ändå.