Tips før intervjuet

Er tiden inne for å gå på jobbintervju? Gratulerer! Intervjuet er en del av arbeidsgivers måte å vurdere om du er egnet for jobben. Hvis du deltar på et intervju med en av våre rekrutterere, vil de hjelpe deg i neste trinn med å introdusere deg selv for selskapet. Vi har utviklet noen tips som er viktige før et intervju.

Still spørsmål før intervjuet hos kunden
Det er viktig å være godt informert om både bedriften og betingelsene for stillingen du har søkt på. Ta deg derfor tid til å stille spørsmål til den som er ansvarlig for rekrutteringsprosessen før intervjuet. Da har du mulighet til å forberede deg på beste måte.

Øvelse gir ferdighet
En intervjusituasjon kan føles skremmende for mange fordi alt fokus er på deg, hvem du er og hva du kan. Tren derfor før intervjuet på å svare på spørsmål som du tror kan dukke opp under selve intervjuet. Avhengig av stillingen kan spørsmålene variere. Du kan også øve med en venn som kan bruke stillingsannonsen til å stille relevante spørsmål.

Eksempler fra det virkelige liv
Hos Fremtiden jobber våre rekrutterere med SBR-spørsmål (Situasjonstilpassede spørsmål). En god rekrutterer vil be deg om å fortelle oss om virkelige eksempler og situasjoner du har stått oven for, for å best mulig forstå din personlighet. Når intervjuet finner sted, er det derfor positivt å ha utarbeidet scenarier og eksempler fra tidligere erfaringer eller opplæring du har hatt.

Les deg opp om arbeidsgiveren og stillingen
De fleste arbeidsgivere har mye informasjon om sine verdier og hva de jobber med på nettsiden deres. En god stillingsannonse inneholder også vanligvis en god beskrivelse av arbeidsplassen og ansvarsområder. Intervjutiden kan ofte oppleves som kort og brukes derfor med fordel til å snakke om hvorfor du er den rette for stillingen. Så ikke bruk tiden til å spørre om selskapets drift. Det kan imidlertid være greit å stille spørsmål om hvordan deres verdier utvikles gjennom organisasjonen.

Still nervøsiteten
Å bli nervøs i en intervjusituasjon er ikke noe uvanlig, snarere tvert i mot. Rekruttererens rolle er å veilede deg gjennom intervjuet slik at nervøsiteten ikke tar overhånd. Hvis du fortsatt blir nervøs, er det sannsynligvis fordi du bryr deg om jobben og at du virkelig ønsker å jobbe på den spesifikke arbeidsplassen. Fortell rekruttereren at du er nervøs og be om å ta noen dype åndedrag. Å puste rolig er en av de tingene som vil hjelpe deg å ta tilbake kontrollen over følelsene dine.

Hva slags antrekk?
Et godt førsteinntrykk er bra å gi, selv om en profesjonell rekrutterer bør se forbi eksterne faktorer som klær. Hele og rene klær er ofte en god målestokk. Du kan også unngå sterke parfymer, mest fordi det på mange arbeidsplasser er allergikere som det er greit å vise hensyn til.

Vi i Fremtiden ønsker deg masse lykke til på ditt jobbintervju!