Konsulter berättar – Jennifer Zetterman, WSP

”Jag skickade in ansökan och redan dagen efter blev jag uppringd för intervju.”

Läs om Jennifer som tack vare Framtiden kunde ta steget från skolan direkt ut på arbetsmarknaden inom den branschen hon läst sin utbildning.

Hur hittade du Framtiden?
Jag hittade Framtiden när jag satt och sökte jobb för tjänster som byggingenjör och/eller CAD-projektör. Jag kom över Framtiden och hittade två tjänster som jag blev intresserad av, det kändes som att ni hade mycket intressant.

Kände du till Framtiden innan dess?
Nej, jag kände inte till Framtiden innan jag aktivt började söka jobb. Det känns lite konstigt nu efteråt eftersom jag pluggade i Jönköping och Framtiden (som kommer därifrån) har sitt huvudkontor där. Tycker att jag borde ha sett mer av Framtiden då, men nu när jag har uppmärksammat Framtiden så ser jag er lite överallt.

Vad var det som fick dig att söka jobb genom oss?
Det var att ni hade intressanta jobb. Det var lite speciellt att inte få veta vilket företag det var du sökte till innan du gått vidare i processen, men å andra sidan så fokuserar du desto mer på den faktiska tjänsten och inte på själva företaget i sig till en början.

Berätta hur din resa genom oss såg ut
Allt gick jättefort! Jag skickade in en ansökan och redan dagen efter blev jag uppringd för intervju och fick komma in på intervju. Därefter fick jag jättebra respons och jag fick besked om att den personalansvariga hos er som hade intervjuat mig skulle ringa företaget för att boka in en andra intervju där även kunden deltar och Framtiden presenterar en som deras första val.

Jag hade en personalansvarig från Framtiden med mig under intervjun. De var tre stycken som intervjuade mig från WSP och även att du ska marknadsföra dig själv var det skönt att ha någon med sig. Jag hade lite självförtroende med in i intervjun med kund eftersom jag hade blivit utvald av Framtiden som träffat flera kandidater, vilket kändes bra.

Efter intervjun hos kund fick jag besked nästan direkt att jag fick jobbet. Det var väldigt skönt att det gick så snabbt. Annars känns det ofta som att det kan vara utdraget och att en inte vet vad som händer. Nu var det tvärtom och bra med information och inga frågetecken längs vägen och intervjun kändes väldigt seriös.

Vad är skillnaden mellan att söka jobb själv direkt hos ett företag och genom ett bemanningsföretag?
Att det känns mer proffsigt, ni är vana att intervjua och vet vad ni ska fråga/ eller har koll på hur en ska ställa en fråga för att man ska komma på svaren. Det är svårt att bli intervjuad och komma på bra saker att säga. Det kändes som att ni ställde frågor på ett bra sätt.

Sen är det också skönt att ha Framtiden bakom sig. Det är skönt att ha en kontaktperson att ställa frågor till om du inte vill gå direkt till chefen. Vissa saker kanske du inte vill gå och fråga chefen om direkt, då är det skönt att ha någon annan att ställa frågor till.

Vad är det bästa med att vara konsult hos Framtiden?
Att känna att det finns en kontaktperson, den personalansvariga, att vända sig till.

På vilket sätt har Framtiden hjälpt dig i din personliga utveckling?
Att jag kunde ta steget från skolan och att komma direkt ut på arbetsmarknaden och inom den branschen jag faktiskt har pluggat till. Jag har lärt mig jättemycket under den här första tiden, jag hade ingen arbetslivserfarenhet inom det här yrket sen tidigare.

Varför skulle du rekommendera andra att söka jobb genom Framtiden?
Att det gick snabbt i processen och bra återkoppling under tiden du väntade på svar. Jag har vänner som söker jobb genom andra, men som inte alls får någon återkoppling om hur de ligger till, vilket är en jobbig känsla.