Konsulter berättar – Elias Geokhaji, Vico Software

”Den tjänsten skulle jag bara ha!”

Läs Elias historia om hur han fick sitt jobb som marknadsassistent på Vico Software efter studierna.

När jag började närma mig slutet av mina universitetsstudier började jag researcha marknaden för att få en bild av de olika möjligheterna som fanns för att finna rätt jobb. Det var i den vevan som jag först stötte på Framtiden. Vid det tillfället hade jag inga planer på att söka några jobb, men jag antecknade Framtiden som en självklar ”prospect” när jag väl skulle dra igång med det.

När jag väl drog igång med jobbsökandet någon månad efter examen såg jag över utbudet hos både Arbetsförmedlingen och de största bemanningsföretagen. Det fanns en hel del intressanta tjänster, men problematiken för mig var att de var alltför nischade. Framtiden var det enda företaget som hade en tjänst ute som helt uppfyllde mina preferenser. Ofta är marknadsföringstjänster väldigt nischade, exempelvis mot grafisk formgivning, webbdesign eller sociala medier och jag var på jakt efter en bred marknadstjänst där jag skulle får arbeta med allt.

Jag minns tydligt kvällen när jag hittade drömjobbet. Det var jag, min surfplatta och Marvin Gaye på högtalaren. Jag skummade runt och läste på om en hel del tjänster som Framtiden erbjöd runtom i Stockholm. Jag hade helt missat att Solna, min bostadsort, var ett val i söklistan på jobbort på Framtidens hemsida. Jag klickade mig in på Solna, kompetensområde försäljning/inköp/marknadsföring, såg rubriken ”Kreativ marknadsassistent till innovativt företag”. Där var den, tjänsten jag hade drömt om. Sociala medier, event, layout- och formgivning samt webbdesign, högt i tak och innovation var nyckelord som framhävde annonsen. Den tjänsten skulle jag bara ha. Print-screen på surfplattan, sedan var det läggdags.

Morgonen efter gick jag upp, drog fram annonsen på nytt, varav arbetet började. Erfarenheter i Photoshop och Indesign efterfrågades för tjänsten. Grymt, tänkte jag, nu vet jag vilka verktyg som ska tillämpas för formgivningen av min meritförteckning. Frågeställningen som dök upp var ”vilken layout och färgsättning kommer tilltala rekryteraren för tjänsten?”. Två layouter slopades innan jag valde att tillämpa en enkel och elegant struktur, med Framtidens blåa och vita färgsättning som bakgrund. Detsamma tillämpades på det personliga brevet. Ansökan skickades in, och nu förväntade jag mig en lång väntan. Men icke, morgonen efter ringde det från ett främmande telefonnummer. Min personalansvariga på Framtiden tog kontakt och efter ett trevligt samtal bokade vi in en intervju.

Efter en lyckad intervju fick jag träffa kunden, Patrik Mälarholm, VD för Vico Sweden. Vi klickade genast! Idag är jag delaktig i hela marknadsflödet hos Vico Sweden, ett innovativt företag med fantastiska kollegor.

Skillnaden mellan att söka ett jobb själv, direkt hos ett företag, och att söka genom Framtiden är att du har stöd genom hela rekryteringsprocessen i form av en personalansvarig. Något som jag tyckte var riktigt bra!