Ansett en millennial nå: Gjør generasjonsovergangen mykere

Hele 75 prosent av arbeidsstyrken vil snart tilhøre millennials generasjonen. For å hjelpe til med generasjonsovergangen (og det kompetansetapet det kan innebære), er det høytid å ansette en millennial og begynne å gi juniortalenter tid og tillit til å vokse på arbeidsplassen din.

Å ha en selvstendig person i daglig drift er drømmen for mange arbeidsgivere. Og er det ikke det målet for de fleste av oss? Å være selvstendig og få tillit er utviklende både personlig og karrieremessig. Så det er helt forståelig at du søker nye kandidater med erfaring fra din bransje som kan hoppe rett inn og drive arbeidet fra dag én. Men hold deg fast, det er faktisk argumenter for hvorfor du bør tenke nytt og ansette en millennial på dette stadiet. En ung, nyutdannet eller junior talent kan være det du trenger for å bygge den bærekraftige fremtidige versjonen av teamet ditt. Det kan også gjøre generasjonsovergangen din litt mindre smertefull. La dine erfarne ansatte ta seg av nye unge talenter, og du sikrer et bærekraftig team for fremtiden.

Ikke overbevist? Vi lister opp 5 argumenter for deg som vurderer å ansette en millennial

  • De kan gi deg og kollegene dine nye innsikter. De kommer inn med ny kunnskap klar til å bli brukt i virksomheten. Du kan derfor fremtidssikre deler av virksomheten ved å aktivt ansette junior, noen ganger nyutdannede, talenter.
  • De er teknisk dyktige og praktisk talt født med en smarttelefon i hånden. Vel, ikke helt, men de er vant til å manøvrere digitalt og vet hvilke kanaler du kan bruke for å spre merkekjennskap. Hvis du er en arbeidsgiver som behandler dem godt, er de også raske til å rose deg i sosiale medier.
  • De har et stort nettverk og har ofte god forståelse for nyhetsbildet allerede før de har landet sin første jobb etter eksamen. De kan derfor lett finne inspirasjon, innovasjoner og kontakter fra alle verdens hjørner.
  • De er en generasjon preget av endringer (blant annet digitaliseringen) og er ikke redd for en endringsvillig arbeidsplass. De blir ofte en aktiv del av å utvikle arbeidsplassen.
  • Dine erfarne kolleger vil ta på seg nye ansvarsområder, utdanne andre og føle større eierskap når de aktivt får være mentorer eller sparringspartnere.